top of page

Viktiga personer

Helena Andersson

Är en tvättäkta tuff brud i lyxförpackning. Är tidigare granne till bruden och numera nygift med Aleksandar Jakovljevic. Har pli på sin varg hemma i Sverige och delar brudens förkärlek till fina kläder.

Joe Belliveau

American/Canadian sports enthusiast who is newly married to Marcus cousin Linn, and next weekend they will have their wedding celebration on the Cantereria Square. They are expecting their first child and recently became house owners here in Altea, but live in Amsterdam.

Linn Biörklund Belliveau

Marcus inspirerande och nygifta kusin som arbetat med läkare utan gränser. Precis som för resten av familjen ligger Altea henne varmt om hjärtat och tillsammans med Joe har hon köpt ett hus i Altea. Nu väntar de med stor lycka och nyfikenhet på ett nytt litet liv som kommer i början av 2015.

Olle Biörklund

Marcus morbror som tidigt sadlade rollen som Marcus simlärare. Olle har även ett förflutet inom skådespeleri vid just Cantererian i Altea. Duktig golfare och fantastisk kock. Gift med Tina Biörklund.

Tina Biörklund

Marcus ingifta moster som tillsammans med maken Olle Biörklund, av en slump, flyttade till samma gata i Karlstad som svägerskan och svågern Ninna och Sten Jonsson. Fick alltid klippa Krogdahlsbarnens hår när de var småttingar, men numera ägnar hon sig mest åt akvarellmålning.

Hanna Borg

Innan bruden träffade denna tjej för första gången sades det "ni kommer älska varandra", och det gjorde de. En rolig och sprallig snygging från Happis som avancerar snabbt i allt hon gör. Har hittat kärleken i Matias Inkerö.

Felix Borgqvist

Pojkvän till brudens syster som är en riktig söderkis och utan tvekan den som uppskattar brudparets färgval till bröllopet allra mest! Är en riktig sportfantast som har som livsuppgift att få Marcus att gilla Bajen och mjukisbyxor! 

Ann-Katrin "Anki" Carlsson

Mor till bruden som ofta blandas ihop med att vara brudens storasyster eller blivande fru(!) Är en äkta schlagerdrottning som stylar naglar på dagarna. Omtänksam soldyrkare som gillar ordning och reda men ogillar vintern, spindlar och vågiga dagar på sjön.

Isabell Carlsson

Therese syster och brudtärna

Bello var mycket efterlängtad då hon föddes 10 år efter bruden. Har myror i baken och gillar att röra mycket på sig, har alltid varit familjens skämtare och blev även framröstad till klassens lustigkurre i gymnasiet. Nu väntar spännande universitetsstudier i Växjö och ett oräkneligt antal HIF matcher med pojkvännen Felix.

Marie Carlsson

Brudens förebild till att plugga på high school i USA och att bli ekonom. Gift med Staffan Carlsson och håller just nu på att bygger upp deras dröm-sommarställe i skärgården. Tillsammans ska hon och bruden klara av att gå Sörmlandsleden och även fira en av sina jämna födelsedagar på en Finlandsfärja.

Staffan Carlsson

Brudens 11 år äldre farbror som känns mer som en bror. Är tystlåten, fullkomligt humorbefriad och skulle aldrig klä ut sig och spexa på fester. Lärde bruden en massa fula ord och tokiga ramsor som liten och plockade ner henne på jorden i tonåren. Gift med Marie Carlsson.

Torbjörn "Tobbe" Carlsson

Brudens far som var med och byggde upp internet i Sverige är sportig, hårdarbetande och genomsnäll, med flera Maraton, Vasa-lopp mm i ryggen (alla sluttider än så länge bättre än Marcus). Då han har tre divor i familjen har intressen som segling, skidåkning etc ersatts av spadagar och shoppinghelger.

Anne Cedlöf

Denna golfspelande och fartfyllda resebolagsägarinna från Tyresö är alltid glad och en dag ska hon och bruden åka till Cypern. Gift med Peter Cedlöf och bästa vänner till brudens föräldrar, mamma till Cecilia & Antonia Cedlöf.

Antonia Cedlöf

Denna ski-bum har gått i mamma Anne Cedlöfs fotspår och är en hejare på att guida resenärer i Alperna. Gör världens godaste Aperol Spritz, som tack vare henne blivt brudens nya favoritdrink. Är en stjärna på alla möjliga sporter och har i stort sett sedan födseln firat Midsommar tillsammans med bruden.

Cecilia Cedlöf

Brudens "lill-gudbarn" som föddes till buller och bång. Har volontärarbetat i Laos och har nu intresserat sig för politik och statsvetenskap. Delar många roliga midsommarnattsminnen med bruden, systern Antonia och brudens syster ute på Vårholma. Nu väntar studier i Karlstad.

Sofia Cederlöf

Brudens omtänksamma barndomsvän från Älta som tillsammans med bruden skulle cykla Gotland runt, 16 år gamla, men lyckades inte ens ta sig till Tofta. Jobbar också på bank och dominerar i alla typer av tävlings-sammanhang, speciellt Vätternrundan.

Peter Cedlöf

Barndoms vän till brudens far som är extremt ordningsam och alltid i tid (oftast till och med tidigare). Rekommenderar gärna en apfelstrudel till suputna tonåringar på föräldrafri resa i Alperna. Gift med Anne Cedlöf, pappa till Cecilia & Antonia Cedlöf.

André Dellert Lindgren

Kusin till bruden som spenderade mestadels av tonårstiden på hockeyrinken. En otroligt duktig kock vilket är tur då detta även är hans yrke. En av specialiteterna är defenitivt hans rödvinssås. Har en tatuering som troligen inte betyder det den borde... Son till Kerstin Dellert och bror till Linnea Dellert Lindgren.

Kerstin Dellert

Moster till bruden och mamma till Linnea & André Dellert. Är en otroligt tillförlitlig barnvakt, speciellt om det finns takkronor i rummet. Är bäst i Sverige på att göra vårrullar och gör alltid en extra laddning om bruden kommer.

Linnéa Dellert Lindgren

Brudens musikintresserade kusin som gärna spenderar kvällarna på Harry B James. Missar inte en bra konsert och åker gärna på rockiga festivaler. Supersnäll men styr med järnhand i köket. Dotter till Kerstin Dellert och syster till André Dellert Lindgren.

Sigvard "Sigge" Dellert

Brudens coola jazz-morfar är en riktig söderkis som lirar trummor på Stampen och gärna åker runt hela Sthlm för att hitta den perfekta salamin. Sedan barndomen har bruden tyckt att morfar haft ett väldigt fint glasögonfodral men har aldrig gillat när han klär ut sig till jultomte.

Maria Demérus

Operasångerskan och doolan som har stenkoll på allt från bostadsaffärer och kost till barnuppfostran och dans. Kommer hyras in av brudparet som mentor och lärare inom de flesta områden. Maria sköter även all kommunikation kring, och planering av maken Jim Zetterlunds privatliv.

Catarina Ekeståhl

Toastmaster ihop med Elias Nyberg

Bästis med bruden och tillsammans har de haft väldigt roligt sedan de träffades första dagen i gymnasiet. Denna sportiga, modesäkra och spralliga tjej är inte bara ansvarig för tandvården i landstinget utan kan prata i två mobiler samtidigt som hon skriver ett mail och tar ett (som blir till fyra) glas vin med bruden, gärna på Hofen!

Fredrik Essevad

Gift med brudens väninna Karolina Essevad och en stjärna på träning och sport, framför allt fotboll. Träffade faktiskt brudgummen långt innan bruden då de följts åt från dagis till Kungsholmens gymnasium.

Frank Elguren

Marcus norska gudfar och pappa Dags kollega från IBM-tiden. Räknas även som Dags storebror. Tidigare husägare i Alfaz och inbiten båtfantast.

Karolina Essevad

Brudens omtänksamma och ordningsamma kompis från Stockholms universitet, är en riktig MILF och en baddare på inredning och mode. Delar brudens förkärlek till att matcha och skulle heller aldrig gå utanför dörren med ett nagellack som inte passar till dagens outfit. Är mamma till brudens gudbarn Viktor och gift med Fredrik Essevad.

Niklas Florén Forsberg

Denna tokiga, glada och roliga Sundsvallare är köng på att grilla och utvandrade för en massa år sedan med frun Anna Forsberg Florén till Oslo. Älskar att berätta en bra story, även om du redan hört den förut. Förra sommaren bjöd han och Anna på ett hejdundrande bröllop på Västkusten. 

Anna Forsberg Florén

Decibelle's goda vän från universitetstiden i Sundsvall, där de tillsammans var de enda två utklädda på temafesten "Kinky-party" på kårhuset. Med en pol.mag i ryggen gjorde denna Ljungskile-tjej succé på svenska ambassaden i Oslo, som senare ledde till nytt jobb vilket gjorde Oslo till permanent hem för hela familjen.

Fanny Forsman

Brudens koreafrälsta kusin som till följd av detta bott längre perioder i Seoul och är en hejare på att måla. Syster till Johan och dotter till Åsa och Richard Forsman.

Johan Forsman

Kusin till bruden och bror till Fanny Forsman. Brudens främsta barndomsminne av Johan är snuttefilten som absolut inte fick tvättas. Gillade lajvspel i tonåren och har pluggat statsvetenskap i Lund.

Rickard Forsman

Brudens ingifta farbror som älskar snabba motorer och familjens flotta segelbåt. Var den första personen som bjöd bruden på sprit då hon 14 år gammal precis hade blivit dumpad i telefon. Lärde bruden att en gin & tonic lindrar ett brustet hjärta.

Åsa Forsman

Brudens snälla faster tillika gudmor. Bruden spenderade många lov som sommarflicka hos Forsmans i Nävekvarn, 50 sit up’s och kvällsdopp tillhörde den dagliga rutinen! Är gift med Richard Forsman och mamma till Fanny & Johan Forsman.

Camilla Gärdehall

Göteborgskan som flyttade till Stockholm för studier på Stockholms universitet. Sysslar gärna med spinning och klättring på fritiden. Sambo med Christopher Stege.

Jon Helmerson

Brudparets juridiska rådgivare tillika Marcus barndomsvän från KUK-kören. Gifte sig nyligen i den idylliska Stockholmsskärgården med Sofie Helmerson. Har en sommarnatt, tillsammans med brudgummen, genat mellan Slussen och Gamla Stan, på spåret.

Sofie Helmerson

Gift med Jon Helmerson och tillsammans är de relativt nyblivna föräldrar till "Flicka Helmerson". Har gett som råd till brudparet att man inte behöver flytta, gifta sig och skaffa barn inom loppet av en månad. Arbetar på posten och har en tidigare karriär som låtskrivare och bandmedlem.

Margareta Hill

Marcus gästvänliga moster som bott de senaste 40 åren i Schweitz och alltid välkomnat familjen Krogdahl på övernattning när de bilat till Spanien på somrarna. Kan konsten att knåda ryggar och bjuder på fantastisk raclette. Älskar Altea.

Ashley Hruska

The bride's American "sister" who lives in Louisiana with husband Mike and daughter Ava. Has followed in her mother, Rhonda Tillberg's, footsteps and is a speech pathologist. Had a lot of fun with Therese during the brides exchange year with the Tillberg's like decorating the Christmas tree, having pajama parties or going to Wall Mart in the middle of the night.

Matias Inkerö

En norrländsk goding som numera är sambo med brudens väninna Hanna Borg. Kärleken slog till hemma i Happis flera år efter att de träffades för första gången. Tillsammans kör de gärna en spontanare till Thailand.

Mirja Höjdestrand

Denna gulliga studentaktiva tjej har tagit Marcus plats i F.E.ST's Marsalksämbete. Har precis examinerats till ekonom och har stenkoll på kortbedrägerier och revisionskrav. Sambo med Kristian Thomasson.

Aleksandar Jakovljevic

Arbetar inom militären och det var även där han träffade sin nyblivna fru Helena Andersson. Har upplevt många roliga festkvällar tillsammans med bruden, ibland så roligt att brallorna spruckit.

Ninna Jonsson

Marcus underbara och galna moster som är gift med Sten Jonsson och bor i Karlstad. Tillsammans har syskonen Biörklund (Ninna, Eva, Olle & Margareta) spenderat många härliga somrar i familjens hus i Altea (vid vigseltorget). Idag har Ninna och Sten en lägenhet nära stora kyrkan i Altea.

Sten Jonsson

Marcus onkel (mostern Ninnas man), "fadder" och marathonkollega. Har förbjudit Marcus att springa 15 maror eller fler då det skulle innebära att Marcus sprungit fler än Sten. Spenderar gärna fritiden på jaktmarker eller i Vasaloppsspåret. Far till Linn Biörklund Belliveau.

Silje Killi Skar

Denna norska donna studerade modevetenskap tillsammans med bruden och har en förkärlek för svarta kjolar. Bruden har som livsuppgift att försöka få Siljaaa att bli stockholms-bo. Är den femte medlemmen i gruppen Heat och reser med bruden och Karolina Essevad till London var femte år. Snart dags igen tjejer!

Dag Krogdahl

Brudgummens norska pappa som mer än halva sitt liv jobbat på IBM runt om i världen, men nu sadlat om och fokuserar på rekrytering i Irak. Har fått brudgummen att upptäcka nöjen som gitarrspel och marathonlöpning. Brinner för huset i Altea, är en fantastisk kock och uppskattar glass och goda röda viner.

Eva Krogdahl

Marcus påhittiga och omtänksamma mor som i många år arbetat som lärare. Engagerar sig i allt från Svea-kvinnorna i Dubai till barnhemsbarn i Nepal.  Är superfrussen så att pendla mellan hemmen i Dubai och Altea passar henne perfekt. Har aldrig tackat nej till ett glas Cava.

Kim Krogdahl

The younger of Marcus two older brothers and the first Krogdahl to get a moustache-tattoo. Can say one sentence in Swedish/Norwegian, which is the only sentence you need to know. Married to Sarah Krogdahl.

Melinda Krogdahl

Marcus syster och best man

Bor i Dubai med Eva & Dag och den spanska soptippshunden Suzy. Delar Marcus passion för country musik och är med största sannolikhet den gäst med bäst koll på samtliga TV-serier. Med en examen inom hospitality management jobbar hon som analytiker, men längtar mest efter utökade studier i Nashville, TN.

Pål Krogdahl

Marcus oldest brother. True car enthusiast and Finnish Porsche Sports Cup champion in 2013 (forfeiting in 2014 to attend our wedding). Has carried Marcus through half a Stockholm marathon. Married to Tiina Krogdahl.

Sarah Krogdahl

Marcus sister in law, who lives outside London with her husband Kim Krogdahl and their son Kiri. Took the family and moved to Bali for a while (scouting for Marcus & Tess honeymoon). Often seen wearing a melon-hat to parties.

Suzy Krogdahl

Familjen Krogdahls soptippshund och brudparets hedersgäst på bröllopet. Den enda gästen som ursprungligen härstammar från Altea, där Melinda hittade henne som valp en vinter och ville  ta med henne hem till Sverige. Idag bor Suzy i Dubai men flyger ofta hem till Altea på somrarna.

Tiina Krogdahl

Married to Marcus oldest brother Pål Krogdahl and a former Stockholm resident. Has a career within the technology industry and today they live in Espoo, Finland together with their two children Saima & Marcus godson Elias.

Kristoffer "Krulle" Labuc

Marcus barndomsvän Krulle är småbarnspappan och vegetarianen som åtta år efter handelsexamen jobbar på McDonalds. En otroligt smart, driven och varm kille med en ojämförbar förmåga att festa så att limebitar och underkläder flyger. Lever farligt nog utan garageplats på Nytorget, vilket kan resultera i att få bilen "lappad" av brudparet.

Frida Lindberg

Denna LCHF frälsta pingla kan ha 17 järn i elden och ändå hinna med att vara en toppenmamma och köra 100-tals squats om dagen. Kränger bågar på dagarna och kan parta loss på kvällarna. Älskar Vårholma nästan lika mycket som bruden och spenderade sin sista natt som ogift där.

Jimmy Lindberg

JimLin01 är gift med brudens vän Frida Lindberg och nybliven Täbybo. Var snyggast i Tumba under tonårsåren och är gammal krav maga instruktör, men kan trots detta inte försvara sig i knivattacker från frugan. 

Andreas Ljungqvist

Brudens "partner in crime" på Nordeakontoret. Började som brudens "sommarbarn" men avancerade snabbt och är numera management partner.. Kommer aldrig lämna hemkvarteren på Östermalm och har landställe på grannön till Vårholma.

Inger Malm

Marcus underbara "extramamma" i Stockholm som gärna bjuder brudparet på en god middag. Är sångfågeln som är en stjärna på HR-frågor. Njuter gärna i huset utanför Gustavsberg, men helst inte på vintern.

Rein Malm

Marcus "extrapappa" i Stockholm och pappa Dags goda vän från IBM som tidigt lärde Marcus att både snapsa och fiska kräftor. Går även under namnet Mr Ore på utlandsresor. Bör inte uppmuntras till att sjunga eller hålla tal.

Ejvind Nyberg

Marcus flygande vän som sedan barnsben alltid intresserat sig för allt som flyger och därför även blev pilot. Har flugit brudparet till Vårholma i sjöflyg. Håll dock koll på om han har skor på sig, han har haft en tendens att glömma dem just här i Spanien.

Elias Nyberg

Toastmaster ihop med Catarina Ekeståhl

Improvisationsteater-stjärna som knäcker extra på Capgemini. Barndomskompis till Marcus som besökt Altea ett flertal gånger under ungdomsåren. Gift med Ida Viklund och nybliven pappa till lilla Lova.

Michelle Patychakis

Stockholmstjejen som gått trainee-programmet på IBM där hon träffade kärleken Sebastian Wegner. Sysslar med ridning och är gympa-instruktör när tiden tillåter.

Malin Persson

Sambo med Marcus vän Ejvind Nyberg. Är den eviga studenten som bor granne med brudparet. Har tidigare jobbat med snippor innan akuten kallade mer. Räddar gärna liv på fritiden, men när hon tar ledig festar hon med brudparet iklädd 3D glasögon och kalsonger på huvudet.

Josef Peyre

Brudparets fantastiska fotograf som flugit ner från Stockholm för att fota dagen till ära. Är även den person som först bevittnade förlovningen mellan brudparet på Orangeriet för lite mer än ett år sedan, då han fotograferade allt i smyg.

Molly Sandén

Har precis som brudgummen gått i Adolf Fredriks musikklasser men träffade brudparet för första gången i LA förra hösten. Driver webshopen My by Molly ihop med Josef Peyre och är tillsammans med Danny Saucedo. Bör bevakas om hon får för sig att köra ut ur några parkeringshus under helgen.

Kristin Sarstedt

Marcus hemlösa, sprudlande och googlande partyvän som jobbat flera år på Irland. Trodde länge att brudgummen gick på Handels då de festade ihop på de flesta Handelstillställningar. Väkomnade en sommar Marcus och Krulle till huset i Nice mot bättre vetande.

Danny Saucedo

Marcus KUK-kamrat sedan barnsben som aldrig kommer lämna sina kära hemtrakter på Söder. Bjöd brudparet på underhållande dagar i LA förra året, bortsett från att de fick i sig lite risigt lamm. Gillar tydligen att sjunga och dansa också.

Leandro Saucedo

Denne förevigt Söder-frälste skojare, pratar alla möjliga språk och är en hejare inom finansbranschen. Hoppar fallskärm, klättrar och åker skidor. Åkte på en oplanerad och fartfylld tågluff med brudgummen från Italien till Frankrike i ungdomens år, men tack vare sina Jesus-bilder (som alltid är med på Leos äventyr) gick resan bra.

Marisa Sjöblom

Newly married to Niklas Sjoeuobloom and is still a bit unsure of the pronunciation of her new last name. This charming, warm and funny lady has recently returned from honeymooning on Hawaii.

Niklas "Nikki Backslicki" Sjöblom

Marathonlöpande finanshaj som älskar Nate Dogg, jordnötssmör och hummus. Driver en extremt framgångsrik cykeltaxiverksamhet på fritiden ihop med frun Marisa Sjöblom i Schweiz. Har även en kikärtskollonilotts-time share i Turkiet tillsammans med brudparet.

Christopher Stege

Arbetar som slav på dagarna (och nätterna) och är jurist på fritiden. Bodde tidigare granne med Marcus och hävdar att han är med i 100-klubben, vilket han inte är. Gillar jitterbugg och balkanmusik. Sambo med Camilla Gärdehall. #JOLO #Nashville #Hashtag

Kristian Thomasson

Marcus "partner in crime" under studietiden vid Stockholms universitet och tillsammans har de hittat på allt för mycket tok. Var en bidragande faktor till att Marcus kostym brann en kväll i Göteborg och har även väckt Marcus kl 08:15 en söndagsmorgon med orden "har du en bärs eller?"

Rhonda Tillberg

Therese's American "mom" who, together with husband Lee, hosted the bride during her high school year in Newton, Kansas. Former speech pathologist and is an amazing quilt designer and maker. Was the kindest host-mom ever and gladly talked her way out of speeding tickets when driving Tess to the movies!

Staffan Tolvgård

Marcus barndomsvän från Adolf Fredrik tillika brudparets egna sjukvårdsupplysning och privatläkare. Föredetta Köpenhamnsbo som älskar att skrämmas och gömmer sig gladeligen i en bastu några timmar för att ge någon en hjärtinfarkt och sedan rädda livet på dem igen.

Daniel Truedsson

Vän till brudgummen och den enda anledningen till att Marcus har genomfört en Svensk Klassiker och ytterligare en Vätternrunda. Mycket sport och en hel del toastande har det blivit genom åren på, och efter, Stockholms universitet.

Ida Viklund

Den nyblivna mamman från Kalix som träffade maken Elias Nybergs under studietiden i Uppsala. Kan allt om genusvetenskap och kommer snart att bli doktor. Älskar att fjällvandra och Ida och Elias barn kommer garanterat bestiga Kebnekaise innan brudparet får tummen ur.

Anders Walldén

En storfiskande whiskeyfantast som är gift med brudens goda vän Jill Walldén. Är en grym kock, framför allt när det kommer till att grilla, brudens far pratar än idag om ett brasilianskt kött från midsommar. Har haft många roliga kvällar med familjen Carlsson på Gatufestivalen (Gatufesten) i Sundsvall.

Jill Walldén

Decibelle's norrländska vapendragare, uppsatspartner och stöttepelare genom MIUN-tiden. Tillsammans har de gjort mycket bus, som att baka pepparkakor som definitivt borde censurerats. Denna ambitiösa och vältränade tvåbarnsmamma är en stjärna på siffror och en riktig tuffing, vilket kanske kommer från att hon är gammal junior-mästarinna i brottning. Gift med Anders Walldén och mamma till brudens gudbarn Elis.

Sebastian Wegner

Var faddergeneral ihop med Marcus under insparksveckorna på Stockholms universitet för 8 år sedan och de har sedan dess spenderat många kvällar på Bojan ihop. Började på IBM lagom tills Marcus slutade. Har lärt brudgummen allt han kan om LOL.

Jim Zetterlund

Marcus träffade Jim, som beskrevs som ett "skönt hockey-proffs", för första gången när "gänget" hälsade på Marcus i Madrid 2004. Sedan dess har Jimperim och Marcus skrivit skolarbeten, spelat countrymusik på gitarr och sett alla Transformers filmer tillsammans. Marcus tycker även att Jim är den snyggaste snubben i Stockholm.

bottom of page